Friday, August 26, 2011

चिसो चिया

यो चियालाई फ्रुट, मिल्क, स्नो स्मोथ्ली र कम्बिनेसन चारथरि झोल पदार्थमा राखेर पिउन सकिन्छ। बनाना मिल्क बबल टी स्वादिलो छ

तस्बिर दीपेश श्रेष्ठ
काठमाडौंको सुन्धारास्थित सिभिल मलको सातौं तलामा एक हुल तन्नेरी छन्। कसैको हातमा पहेँलो, कसैका हातमा रातो, कसैको हातमा हरियो त कसैकोमा पर्पल कलरको ग्लास। ग्लासलाई पातलो प्लास्टिकले छोपिएको। प्लास्टिक छेडेर पाइप लगाएर चुस्दैछन् उनीहरू। बीचमै एउटाले सोध्यो, …के हो यो?'
अर्काेले जवाफ दियो, …चिसो चिया, बबल टी।'
अन्य चिसो पेय पदार्थ भन्दा फरक स्वादको बबल टीले रिफ्रेस बनाउँछ। विभिन्न स्वाद र रंगमा पाइन्छ यो। बबल टीका प्रोप्राइटर सन्जय लामा भन्छन्, …यो फन ड्रिंक हो।' सन् १९८० को दसकमा ताइवानबाट सुरु ड्रिंक्स। नेपालमा महिनादिन अघि मात्र भित्रेको। अर्का प्रोप्राइटर नावाङ लामा भन्छन्, …नेपालमा भिœयाउने हामी हौं।'
बनाना, चकलेट, स्ट्रबेरी, कोकोनट लगायत २१ थरि स्वादमा पाइन्छ। जाडोमा तातो बनाएर खान मिल्छ। पकाउने आफ्नै तरिका छ। पहिले भाँडोमा दूध, पकाएको ग्रिन टी र टापिओका राखिन्छ र बेस्मारी घोलिन्छ। अनि ग्लासमा राखिन्छ र प्लास्टिकले छोपिन्छ। त्यसपछि जहाँ लगे पनि पोखिँदैन।
यो चियालाई फ्रुट, मिल्क, स्नो स्मोथ्ली र कम्बिनेसन चारथरि झोल पदार्थमा राखेर पिउन सकिन्छ। बनाना मिल्क बबल टी स्वादिलो छ। चिया स्वादिलो बनाउन टापिओका पर्ल हालिएको हुन्छ।


एकैचोटि ३० जनासम्म अट्ने क्षमता छ यहाँ। प्याकिङ राम्रो हुने भएकाले अन्तै लगेर पनि पिउन सकिन्छ। घरमा लगेर पनि खान सकिन्छ। त्यति महँगो छैन। ५ सय मिलिलिटर टीलाई ९० देखि १ सय २० रुपैयाँसम्म पर्छ।
आकर्षक सोफामा एक्लै भन्दा परिवार र साथीभाइसँग बसेर खान रमाइलो हुन्छ। शुक्रबार र शनिबार बढी भीड लाग्छ। बबल टी हाउस बिहान १० देखि बेलुकी ८ बजेसम्म खुल्छ।

No comments: